Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 17 maj 2015

συνταξιούχος

Bildresultat för målgång
Idag går jag i mål i ett av livets många lopp.
Rena rama grekiskan skulle kunna sägas om rubriken. Vad står det då där? Jo, där står det vad jag blir idag . Idag blir Grekgubben pensionär. Hur firar man nåt sånt? Jo, då bjuder jag familjen till vårt Getingstorp för en grekisk födelsedagsfest i all enkelhet. Det blir grekisk salladsbuffé, grekiskt lantbröd och grekisk dryck. Dryckesalternativ finns förstås eftersom  alla inte gillar grekiska drycker. Vinalternativet Retsina brukar jag vara rätt så ensam om att välja.
Något ska väl alltid sägas om vädret och jag kan konstatera att det idag enligt prognosen inte blir lika vackert som när jag firade 60 år. Men, får jag ha grekisk fest med familjen så betyder väderleken intet.

Att bli pensionär är väl för de flesta något som  genom livet känns väldigt avlägset. Så även för mig, men alla kommer vi närmare och närmare den dagen och idag är jag där. Är det då något att fira? Ja, jag fyller  65 och det är väl värt att fira. Jag har sedan min stroke för 14 år sedan på olika sätt trappat ner och dragit mig tillbaka från barrikaderna så jag kan väl säga att jag har haft en lång anpassningsperiod till det mera stillsamma livet. Förutom att jag sedan 1 maj inte längre jobbar så blir förändringen därför inte så påtaglig för mig. Jag kommer att fortsätta leva ett stillsamt liv fyllt av njutningsfulla stunder här på vårt Getingstorp. Det kallar jag en perfekt pensionärstillvaro. Nej, nu måste jag koncentrera mig på dagens familjefest som troligen på något sätt  återges i nåt kommande inlägg.