Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 1 april 2010

Porrdisco för gymnasister

Porrdisco erbjuder en nattklubb i Hässleholm på Långfredagen. Målgruppen är ungdomar mellan 15 och 23 år. Annonsen för evenemanget lyder: Gymnasiedisco, Porno, klä dig syndigt om du vågar så ordnar vi resten.....Vad resten är framgår inte.

Har vuxenvärlden helt tappat greppet om vad som sker och tillåts ske i ungdomarnas värld.

Med våldtäkterna i Bjästa i färskt minne och hur vuxna där agerat, eller snarare inte agerat, så tycker jag att den här porrdiscoarrangören borde tänkt till före. Att tänka till före verkar dock vara en bristvara numera. Det är reptilhjärnebeteende som gäller, handla först och tänk sen. Därutöver finns väl en portion girighet med. Tjäna pengar ,till vilket pris som helst. Bedrövligt tycker jag.

När dylikt händer så skulle det vara på sin plats om en lokal politiker eller lokal rättsväsendeföreträdare sade ifrån och manade till besinning.Dessutom, var finns föräldrarna? skolan? kommunen? kyrkan? tillståndsgivande polismyndighet?
Kort sagt, var finns vuxenvärlden?

Nej, jag är inte och har aldrig varit tonårsförälder. Men, jag är vuxen.

Skärtorsdag blir Kärtorsdag

Jag har länge tyckt att namnet Skärtorsdag är sällsynt färglöst. När det dessutom har en koppling till att tvätta fötter så är det dags att skrota. Hur fascinerande och kittlande är en fottvagning , om än utförd av Jesus.
Därför gläder det mig att det nu beslutats att det fr o m 2011 skall heta Kärtorsdag.
Kärlek får vi aldrig för mycket av. Kärlek ska vi slösa med.Det passar också väl med att den vecka vi nu befinner oss i även benämns Passionsveckan.
Själv tycker jag att det också kan vara dags att skrota Dymmelonsdagen. Kan förslagsvis ersättas med Lymmelonsdagen för att markera lite mera fart på stilla veckan som innevarande vecka också benämns.
För att markera stillheten kan Långfredagen bevaras liksom Påsken som helhet.

Årets aprilskämt

Har efter en snabb genomläsning av dagens tidningar på morgonen inte hittat nåt aprilskämt. Kanske finns det nåt så bra eller så dåligt skämt att jag inte ens förstått. Det klarnar nog fram på dagen.
Tänk om Beatrice Ask sparat sina gredelina kuvert till idag. Då kanske hon betraktats som bara fyndigt oseriös och inte behövt göra nån pudel.