- Cados, en opastöriserad komjölksost från Normandie. Den får sig bl. a. ett rejält bad i Calvados under tillverkningsprocessen.
- Delice de Bourgogne, en härligt krämig fransk färskost.Provades oxå med jordgubbar.
- Bitto, en ost som tillverkas i de Lombardiska alperna i Italien. Når full mognad efter sex års lagring och den enda ost i världen som kan lagras mer än tio år.
- Gruyere, en schweizisk läckerbit som tog guld i ost-VM 2008.
- Pecorino sardo, en pastöriserad fårost tillverkad på Sardinien och lagras i minst åtta månader. Provades oxå med Balsamico.
- ekologisk Blå Kornblomst, tillverkad av Gedsted mejeri i Danmark. Provades oxå med plommonmarmelad.
- Epoisse, tillverkades första gången under senare medeltiden av Cisternmunkar på ett kloster i Dijonområdet. Den försvann under andra världskriget men återkom i mitten på 50-talet.
Högsta betygen tillföll Cados och Gruyere. Lägst betyg tilldelades Bitto och Epoisse