Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 26 januari 2009

Inspirerande besök hos frisören

Jag har idag varit till min frisör Stefan i hans salong FORM och klippt mig.Förutom att jag alltid känner mig mera alert och tillfreds när jag är nyklippt så är dessa besök alltid extra livgivande. Redan vid inträdet i lokalen så känner jag mig uppiggad. Alltid lika rent och fräscht. Elegant men ändå återhållsam inredning.

Under klippningen så hinner vi alltid avverka ett antal existentiella frågeställningar. Idag spände det som vanligt över ett brett område. Från skövlingen av regnskogen i Sydamerika till förutsättningarna för småföretagare i Sverige. Vi berörde också dagens förödande skönhetsideal liksom vikten av att ha egna stunder i vardagen då man bara är och njuter av denna upplevelse.

Apropå skönhetsideal. Nog är det väl så att den under senare år upphöjda omskulptureringen av kroppen börjat tappa i intresse. Förhoppningsvis beror det på en nyvunnen insikt och inte bara på att att plastikkirurgi nedprioriteras i kärva ekonomiska tider.