Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 19 februari 2010

Ny medalj för Sverige och norsk islossning

Extra roligt med oväntade medaljörer. Fantastiskt fint lopp av Hanna Falk. Taktiskt perfekt. Nykomling som inte fick stora darren.
Charlotte Kalla föll igen. Inte i en snabb utförskörning utan påkörd denna gång, men ändå.

Björn Ferry hade inte svävat färdigt uppe bland guldmolnen men gjorde en bra insats åkmässigt. Hade vunnit med fullt skytte.

Tre kronor vinner åter en pliktskyldigastseger. Upp till bevis på söndag mot Finland. Då matchar dessutom Tjeckien - Ryssland och Kanada - USA. Snacka om hockeygodis.

Tråkigt karriäravslut? för veteranen Patrik Järbyn i hans femte OS.

Två skidskytteguld till Norge trots att den bäste "bara" tog silver. Styrkebesked.

Lögnaren Littorin

De allra flesta som utförsäkrades från sjukförsäkringen vid årsskiftet har fått lägre ersättning i januari, visar den preliminära statistiken från Försäkringskassan. Det är tvärt emot vad ansvarige ministern Sven Otto Littorin utlovade i december.

Någon som är förvånad ? Nej, knappast, vi börjar bli vana att politiker blåljuger helt oförblommerat.
Just Sven Otto Littorin har ju tidigare varit i utkanten av sanningens domäner när han säger sig ha en masterexamen i företagsekonomi.

Men universitetet där han tog examen 1997, Fairfax University i Lousiana,är inte erkänt på amerikansk delstatsnivå och hans "examen" skulle därför inte kunna tillgodoräknas som en motsvarande svensk examen.

"Att dölja ett fel med en lögn är som att ersätta en fläck med ett hål".