Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 7 februari 2011

Trädgårdstankar


Trots att det är långt kvar till dess trädgården prunkar så kan jag redan idag förnimma dofterna och smakerna. Min första tanke går förstås till vårt trädgårdsprojekt 2009 då allt nytt formades och våra ideer förverkligades.

När jag tittar på bilden ovan, tagen idag, och ser en skymt av vår hallonhäck nere i vänstra hörnet så kan jag redan känna doften av solvarma hallon. Jordgubbsrännorna vid gaveln på jordkällaren odlar vi numera kryddor i. Vår trestegskompost kommer först nästa år att ge oss egen planteringsjord. Vårt vårdträd, rosenhagtorn, som vi planterade har inte klarat det bistra vintrarna så bra så det kommer knappast att bli den ståtliga färgklick vi önskade.

Nere vid vår lilla verkstad finns en liten hönsgård med reden. Den vill D utveckla och till sommaren så ska vi säkra den ytterligare mot räv och andra intressenter. Planen är att skaffa 5 höns och ha denna sommar för att känna på om det är nåt för oss. Jag skulle gärna velat ha en stilig Hedemoratupp också men det kanske blir alltför tidiga mornar så det får anstå.