Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 26 mars 2011

Helgfrukost
Jag har tidigare skrivit om våra helgfrukostar, som utvecklat sig till högtidsstunder under veckan. Nu blir dom om möjligt än mera njutbara då ljuset och solen skänker extra njutning åt dessa veckans höjdpunkter.

Senare idag ska vi sätta oss ute en stund och låta vårsol och glögg hålla oss varma.

MoDo hockey i utförsbacken

MoDo glider så sakteliga ut ur ishockeyns finrum. Ännu en förlust, igår mot Rögle.

Det här är notan dom får betala för att alltför länge ha klamrat sig fast vid dom gamla överåriga spelarna.Detta i stället för att ha fortsatt bygga på det dom en gång varit bäst på, att plocka fram unga lovande spelare som dom sedan förädlat till nya stjärnor. Inte för intet har MoDo haft epitetet "ishockeyns plantskola". Nu gäller det att starta om från grunden och börja med att förädla jorden där plantorna ska växa.

Det håller inte att kortsiktigt satsa på ett snabbt återtåg genom att köpa in några f. d. stjärnor på väg utför. Titta bara på Leksand, även dom en gång en "ishockeyns plantskola", som i år inte ens nådde kvalserien. Dom har satsat, och satsat, och satsat igen. Kortsiktigt, med dyra värvningar som inte levererat vilket gjort att dom nu bara stampat sig än längre ner i den Allsvenska dyn.

MoDo:s kräftgång är förstås inte helt oväntad, fallet har varit på gång i några år nu och förr eller senare inträder förstås sanningens minut.

Växjö däremot går som tåget mot Elitserien och gav igår Södertälje en knäpp på näsan.
Det är nog bra för ishockeyns framtid med ett helt nytt lag i Elitserien. Växjö kan ju dessutom behöva nåt nytt då det är länge sedan Öster försvann ur fotbollens finrum.

Södertälje och MoDo har lindansat länge nog nu så dom mår kanske bäst av några säsonger i Allsvenskan. Dom kan fungera som publikmagneter där under några säsonger. Kul också för de mindre klubbarna att få besök av gamla storheter.

Örebro som igår ånyo åkte på pumpen, denna gång mot Mora, får väl vara med och lära denna gång. Förhoppningsvis fortsätter dom sin långsiktiga satsning.

Jag har ett mantra som jag använt i mitt arbete med ungdomskriminalitet. Det lyder "tidiga insatser - långsiktigt tänkande". Det är en ledstjärna som håller även i idrottens värld. Att satsa på ouick fixes leder inte till långsiktigt hållbar utveckling.

Nej, nu är det bäst att jag avslutar mitt inlägg, annars är risken att jag glider ifrån ämnet och ingen kommer ihåg att inlägget skulle handla om ishockey.