Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 11 februari 2014

Sigge med GPS

Nu har vi testat Sigges GPS utomhus. Han har fått ha den på dagtid i helgen inomhus för att vänja sig. Han var till en början inte odelat förtjust i den lilla ryggsäcken , men han har nu accepterat den. Tror jag. Eller snarare, vill jag tro.

Igår kunde jag på satellitbild på datorn följa hur han rörde sig där ute. Rätt kul faktiskt. Han gav sig dock inte iväg på någon längre vandring utan höll sig hela tiden här hemma, på och i anslutning till tomten. Dock blev jag förvånad när han plötsligt satt ute på trappräcket och ville in. Utan både sele och GPS. Jag hade då upptäckt att GPS:en inte givit någon ny platsangivelse på 1 timma vilket tydde på den inte var i rörelse. På något outgrundligt sätt hade Sigge snirklat sig ur selen.

D gick senare under dagen ut och tittade på de platser där GPS:en givit utslag och hon hittade  den fäst vid selen precis som Sigge haft den. Bra så, för det hade ju varit snöpligt att tappa bort den vid första användningstillfället. Jag måste ytterligare läsa på instruktionerna  så att jag lär mig nyttja alla funktioner. Som så ofta när det gäller tekniska prylar framställs allt så mycket enklare än vad det i realiteten är.
Sigge  iklädd sin GPS-utrustning.