Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 8 november 2008

"60 minutes" - en pärla i TV-världen

OK ! Jag inser att även inslag i detta eminenta TV-program påverkas och styrs av särintressen och människor.


Jag tycker ändå att dagens program gav en intressant bakgrund till den ekonomiska härdsmälta som råder världen över. Ordet derivat har aldrig ingått i min vokabulär. Det fick dock en innebörd efter dagens "60 minutes". Den innebörden är dock helt motsatt vad jag får till svar när jag Googlar på ordet derivat på bankernas och finansinstitutens hemsidor. Då framstår det snarast som att "här kan du lätt vinna högsta vinsten". Derivatets tillkomst gav folket på Wall Street möjligheter att sköta penning- (läs spel-)marknaden på helt andra villkor än vad som krävdes i lotteri och kasinosfären. Vad blir då contentan av detta ? Jo, ska jag välja mellan två veteraner så litar jag mera på Järvsöfaks än på Alan Greenspan.

Dubbel jackpot - 55 miljoner till en ensam vinnare

Idag är det "one of these days":
  • när många som aldrig annars spelar på V75 lämnar in ett system, kanske med hjälp av Harry Boy
  • när många drömmer om en fantastisk framtid där alla drömmar skulle förverkligas
  • drömmar som oftast handlar om att resa, köpa hus, köpa ny bil, köpa en HD, köpa båt etc
  • i något fall säger vinnaren att inget förändras, "jag går till jobbet som vanligt". jo,jo
  • I ytterligare något fall blir drömmen kortvarig eftersom den lycklige vinnaren köper 3 hus, 5 bilar, 3 HD, 2 båtar och plötsligt är förbikörd av sig själv.  • jag själv skulle fortsätta LEVA LIVET.  • om jag inte vinner envisas jag med att ändå fortsätta LEVA LIVET. Med den skillnaden att min fru aldrig mera skulle behöva lönearbeta.


LYCKA TILL !