Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 7 april 2018

Ränderna går aldrig ur


Jag är bördig från Ångermanland och har lidit med  MoDo hockey som varit på dekis ett antal säsonger. Igår fick jag dock lite plåster på såren då Timrå bragdbetonat vände 1-3 -underläge till 4-3 - vinst i matchserien mot Karlskrona. Efter gårdagens 2-0 -vinst på bortaplan så spelar Timrå nästa år i SHL.
Bildresultat för timrå  till shl efter seger i karlskrona
Där sitter det avgörande 0-2-målet.
Nu ligger Timrå inte i Ångermanland förstås, men väl i  Västernorrlands län ( Ångermanland och Medelpad), därav mina plåster på såren. Igår kände jag mig för första gången på många, många år som klyktattare igen.  Klyktattare är ett "smeknamn/öknamn" på personer från Västernorrland som förr i tiden (1907-1973) körde omkring i fordon med registreringsskyltar som började på Y. 
                       
Relaterad bild
Bengt Lindströms välkända Y-staty 
står vid E 4:an i Timrå kommun.

PS  Jag kommer ihåg att jag ett antal gånger när jag besökte Stockholm fick utstå spott och spe när jag med min Y-märkta bil försökte hitta i Kungliga huvudstaden. Jag minns speciellt  ett tillfälle när jag körde fel och hamnade inne på ett industriområde där jag snabbt blev uttittad, utpekad och utskrattad av de som jobbade där. Det var väldigt många som jobbade där och alla verkade just då ha möjlighet att gå ifrån sina sysslor för att delta i spektaklet.