Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 13 juni 2015

Djurliv

När D är ute i trädgården så har hon alltid sällskap av Nelson och Sigge, och ibland av mig förstås. Utöver detta så har vi ett rikt fågelliv här på Getingstorp. Inte sällan är det samma individer som gör oss sällskap i trädgården. Hur jag kan veta det? Jag pratar med dom så klart.
Superpolarna Nelson och Sigge.


På en huggkubbe. Just utsiktsplats tycker Sigge.

Sol eller skugga. Bara att välja.

Nelson älskar regnvattnet som alltid
finns tillgängligt när han är ute.


Sigge checkar av en av mattes nya rabatter.

En tur i mattes skottkärra är helt ok.

Liksom en nap på husses elmoppe.


I den här blomlådan på gäststugans
vägg byggs varje år ett nytt bo.
Igår fanns där 3 ägg.

Det gjorde jag bra -Hoppet lever

Bildresultat för dam vm i fotboll 2015
Utan en Lotta Schelin i form så är Sverige tunna framåt.

Klockan är 03.50 och jag har klarat att se matchen USA - Sverige  till slutet.  Bra jobbat av mig . 0-0, men en riktigt bra insats av de svenska tjejerna. Åtskilliga snäpp bättre än i Nigeriamatchen. Jag ska inte försöka mig på nån djupgående analys vid den här tiden, men jag kan ändå konstatera att Lotta Schelin just nu är obestridd Drottning av Ingenmansland, om det nu finns ett sådant inom damfotbollen. Det är tråkigt att se en spelare av hennes kaliber över huvud taget inte vara med i spelet och hennes mest minnesvärda insats blir en usel passning.

Nu har Sverige allt i egna händer. Om Schelin höjer sig  till sin normala nivå och resten av laget spelar som idag ( i natt ) så ska de klara av att tvåla till Australien och gå vidare. Hoppas på det. Natti, natti! Eller snarare Gomorron!