Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 25 november 2016

Stämningsförstörare

En bild säger mer än tusen ord

Mina senaste inlägg har handlat om Advents- och Julpynt i ett försök att så smått börja skapa den där härliga stämningen som brukar inträda när december står runt knuten.

Ett beprövat sätt att förstöra en god stämning är att föra in politik på scenen och ändå gör jag det idag.

Stefan Löfven (S) mot Anna Kinberg Batra (M) och Jonas Sjöstedt (V) mot Ebba Busch Thor (KD). Det var det försök till partiledardebatt som TV4 bjöd på igår under rubriken "Halvtid". Lika färglös som bilden ovan tycker jag att debatten var. Eller ska jag säga att den var som vanligt, helt i avsaknad av klara besked. Det mesta handlade som brukligt om hur uselt motståndarblocket skött/sköter sig i regeringsställning.

Uttrycket "Politik är att vilja" myntade Olof Palme 1964 och om bara detta gäller så sköter sig svenska politiker bra. För, oj vad dom vill, dom vill massor. Men hur viljan ska omsättas i faktisk handling för att nå resultat avslöjas inte.

När jag lyssnar till svenska politiker så förstår jag att det finns grogrund för att val slutar som presidentvalet i USA där valet kom att handla om att rösta emot något och inte för något. Att något liknande skulle kunna ske i Sverige tror dock gårdagens debattörer/ det svenska politiska etablissemanget inte på. Nej, sånt händer inte i Sverige. Kan man lita på det?

Nästa inlägg kommer inte att handla om politik. Det kan du lita på.