Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 februari 2016

Osbornes valpskola


Osbornes ögon är lätta att
drunkna i.
Osborne är nu 3½ månad och det händer hela tiden nåt med honom. Jag har tidigare skrivit att han är klok och intensiv; ibland alltför intensiv . Därför tränar D mycket med honom så att han på bra sätt ska få utlopp för sin energi. Han har (haft) en ovana att bita i allt han får tag i; mattes händer, byxor, mina tofflor, kökshanddukar, mattor etc. Vi försöker hela tiden avleda honom när han får sina "bitryck" så att han i stället riktar sin energi mot någon leksak som vi ger honom. Detta fungerar bra och han har snabbt blivit mycket mindre "bitig".  Den normala "valpbitigheten" växer han med tiden ifrån.

Jag är av naturliga skäl mindre delaktig i Osbornes uppfostran, men jag försöker så långt möjligt att göra som D gör då  konsekvens är en mycket viktig del i en hundvalps uppfostran för att komma till rätta med oönskade beteenden. Det kommer att betala sig mångfalt med tiden och Osborne blir en vuxen hund som vi vill ha honom. 

Nelson är oxå en viktig del i Osbornes uppfostran. Han har ett aldrig sinande tålamod med Osborne när han vill leka  och det är helt underbart att se dessa två kontraster tillsammans.
Nelson tar väl  hand om
sin "lillebror".

Osborne är (nästan) alltid välkommen
i Nelsons Biabed.
Sigge deltar förstås oxå i uppfostran av Osborne, men på ett något annorlunda sätt. När Osborne gör lekinviter till Sigge så markerar Sigge oftast med en lätt fräsning och en tass på Osbornes huvud och då förstår Osborne att det blir inte heller denna gång någon hund- och-kattlek.
Sigge delar  inte gärna bädd med någon.
Utom matte förstås.


Sammantaget så går det riktigt bra och våra fyrfotingar trivs  tillsammans. T ex delar de alla tre på samma vattenskål i köket. Jag har som ambition att få en bild när alla tre samtidigt är vid sitt "vattenhål". Du får se om jag lyckas.

Det kommer flera avsnitt i "Osbornes valpskola".