Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 14 april 2011

Silvio Berlusconi - Lagstiftaren

Så har han då gjort det igen. Silvio Berlusconi har tillsett att stifta en lag som ska göra att han slipper åtal.

Både Berlusconi och Italien framstår allt mera som ett stort skämt. Kanske inte fullt så lustfyllt för den som bor i Italien dock. Så här på avstånd kan jag ändå le åt eländet. Kanske ska jag också, för att stilla mitt inre, bojkotta alla Serie A matcher som jag brukar följa på TV.Nu är ju dessutom Zlatan avstängd igen så då är förlusten mindre.

Rättsröta i Grekland ?

Så är det åter dags för ett rättsärende i Grekland där en svensk råkat illa ut. Denna gång en kvinna som våldtogs av en grekisk man för tre år sedan vid semester på Samos. Mannen frikändes senare medan kvinnan nu anklagas för att ha hittat på hela historien i syfte att få försäkringspengar och därför ska åtalas för förtal.

När jag läser vad som hänt och hur kvinnan gått från brottsoffer till brottsling så förvånas jag förstås. Ja, upprörs också. Oavsett vad som är sant i detta ärende så synes det märkligt hur det grekiska rättsväsendet hanterar det hela. Visst, allt kan inte vara som i Sverige men man bör ju ändå känna sig någorlunda rättssäker i ett EU-land. Grekiska myndigheter säger sig se ett problem med att svenska kvinnor utnyttjar grekiska män för att få ut pengar ur så kallade ”våldtäktsförsäkringar”.

Är det så illa så att "värnlösa" grekiska män utnyttjas av svenska kvinnor?

Dylikt är väl det minsta Grekland behöver i dessa tider.
Dessutom besudlar detta min bild av Grekland. Tråkigt bara det.