Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 31 oktober 2014

Att bo på landet, höstlov och lite sånt

Ljuvlig vy genom köksfönstret. "Vår" rådjursfamilj på
frukostbesök.


Det här med att bo på landet tycker vi förstås olika om.  Jag kan inte tänka mig något bättre, men så är också jag i en alldeles speciell situation. När D och jag 2007, efter lång tids sökande efter det perfekta stället, bestämde oss för att våga ta steget från en sekelskiftesvåning i Örebro till Getingstorp så var vi övertygade om att det var rätt. Mera övertygade än vad många i vår omgivning var. Numera är det dock ingen som funderar på vårt beslut. Kanske beroende på att vi aldrig ett ögonblick uttryckt någon ånger över  beslutet.

Jag ska dock tillstå att jag innan vi flyttade hade sekunder av tvivel, men då jag litar fullt och fast på D i alla lägen så stärktes jag av hennes övertygelse och ev. tvivel var snart helt borta.  Du som läser min blogg vet att resten är historia och att jag tycker mig leva i Paradiset på jorden.

Därtill förgylls boende på landet av otaliga ögonblick av lycka då vi får känna oss som ett med naturen. Ett sådant ögonblick uppstod igår morse till frukost när "vår" rådjursfamilj ( se bilden ovan ) samtidigt frukosterade utanför köksfönstren. Extra roligt var då att våra barnbarn Erik  8 och Alice 6 var med.  De har höstlov denna vecka och är här hos oss i tre dagar. Så stadsbarn dom är så älskar dom att vara här ute och få uppleva lantlivet som alltid erbjuder något att göra. Inomhus eller utomhus.

Ett höstlov måste förstås innehålla lite andra spännande saker också. I förrgår var Farmor med Erik och Alice till Tekniska Kvarnen i Örebro där det arrangerades särskilda aktiviteter för höstlovslediga barn.

Idag blev det besök på Musikhuset i Fjugesta där barn fick prova gitarr, både el och akustisk, bas, trummor, keyboard mm. Baka matbröd med Farmor hanns också med och vid hemfärd fanns en påse med sagda bröd och godsaker från trädgården med i packningen.

Det blir aldrig tråkigt på landet.

Erik provar trummor.
Alice testar keyboard.