Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 15 november 2009

En ljuvlig novemberdag

Dagens rubrik känns långsökt. Jag menar, vad kan vara ljuvligt med en dag i november?
Att följa med på Nelsons morgonpromenad med matte och hämta morgontidningarna är en utmärkt start.
Att sedan fortsätta med en lång skön frukost, som alltid på lördag och söndag innehållande goda ägg från Berga gård. Därtill levande ljus på bordet med gott om tid för samtal och att läsa både DN och NA. Tittar ut genom fönstret och minsann bryter inte solen igenom förmiddagsdiset.
Efter avslutad frukost och mera samtal så är det dags för hela familjen att gå ut. Idag följer t o m Buddha med ut. Han har inte varit ute senaste månaden men idag passar väderleken och han njuter och synar av hela tomten. Passar på att fylla på batterivatten i elbilen. Vi tar en promenad runt på tomten och börjar redan att fundera vilka rosor som slår ut först till våren och hur många av de satta lökarna som kommer att blomma. Om en dryg månad är det Julafton. Visst är väl det här en sällsam novemberdag? Det tycker i alla fall jag.