Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 17 augusti 2011

Att uträtta sina behov har nyhetsvärde

Ja, rubriken gäller förstås beroende på vem som gör det och i vilket sammanhang. Leo Messi spydde visst under Barcelonas match mot Real Madrid i söndags.

Lite längre gick skådespelaren Gerard Depardieu under en flygning från Paris till Dublin i går. När han förvägrades gå på toaletten så urinerade han helt enkelt inne i planet inför övriga passagerare.Detta efter att hans bön "Je veux pisser, je veux pisser" klingat ohörd.

Vad vill jag då ha sagt med detta? Inte mera än att det finns nyhetsvärde och så finns det nyhetsvärde

Expressen eller Aftonbladet?

Samverkan, nödvändigt men ack så svårt

Läser en artikel om en 88-årig kvinna som inte fick gå på sin sons begravning 400 meter från hemmet då hennes rullstol var för stor för hissen och färdtjänsten därför avbröt uppdraget. En färdtjänst som säger sig ha flyttat på himmel och hav om man vetat vad resan gällde. Hemtjänsten hade försäkrat familjen att det skulle fungera – vilket det alltså inte gjorde.

Den lilla samverkan som hade behövts i detta fall var att hemtjänsten talat med färdtjänsten och förklarat situationen. Då hade man antagligen hittat en lösning. Som sagt, samverkan är nödvändigt men ack så svårt. Varför? Ja, det begriper inte jag. I alla fall inte i ett enkelt ärende som detta.

Michele Bachmann - en ny Sarah Palin?

Ska republikanerna lyckas med konststycket att hitta en uppföljare till superfloppen Sarah Palin. Det blir inte lätt men presidentkandidaten Michele Bachmann gjorde i a f ett försök härom dagen då hon blandade in Elvis Presley i ett tal och inte en siffra blev rätt som du kan läsa i denna artikel.

Misstag kan vi alla göra, men inte så många och flagranta som Sarah Palin väl?

IFK Norrköping

I höstas skrev jag ett inlägg om IFK Norrköpings märkliga val att sparka den tränare, Göran Bergort, som tog dom tillbaka till Allsvenskan.
Efter att ha börjat årets säsong bra så har man nu en usel säsong bakom sig och returbiljetten till Superettan verkar klar. Då upprepas det gamla beprövade receptet "sparka tränaren" igen. I vart fall om man gör som fansen vill och Nordicbet tror.

Visst är det tråkigt med gamla klassiska klubbar på dekis men det är vad som ofelbart händer om man inte helt ändrar kurs och tänker nytt. Det håller inte med kortsiktiga värvningar och ständiga tränarbyten. Problemet sitter djupare än så.