Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 9 januari 2016

Snösvängen

Det här med att bo på landet innebär förstås en stor skillnad jämfört med storstan och tätortsbebyggelse. På vintern vet vi alla att det  snöar. Åtminstone har det gjort så hittills på mina breddgrader. Hur det blir i framtiden verkar dock allt mera oklart.

I vilket fall så innebär snöandet att snön måste forslas bort på något sätt. I storstan tas oftast sådant om hand av kommunen medan vi på landsbygden får lösa privata anslutningsvägar på egen hand. Inget konstigt med det, men viktigt att tänka på inför flytten ut på landet.

Så är det oxå för oss här på Getingstorp. Vägen hem nerifrån postlådan upp till den övre parkeringen och gårdsplanen utanför grinden snöröjs och sandas av vår granne A på ett föredömligt sätt. Aldrig behöver vi oroas över snömängden. Snön är alltid lagd åt sidan när D behöver komma fram. En trygghet så klart.
En välutrustad snöröjare.
Här friläggs väg för D och Jeepen
Snöröjningen på tomten sköter D med snöslunga och skyffel. På ett föredömligt sätt det oxå. Idag var det dags för en ny sådan insats.

D med snöslungan
med vilken hon gör tomten framkomlig så väl 
framför...

som bakom huset.
Ja, även till och runt Birdie nam nam 
snöröjs det.

En titt i backspegeln, framåt

Detta njuter jag av idag.
Dagens blogginlägg hade kunnat bli lika kort som gårdagens, men så plötsligt händer nåt. Detta nåt leder mig in på ett nytt spår, ett spår som jag inte har en aning om vart det kommer att sluta.

Den 9 juli 2015, eller för den delen 2016.
Det här skrev jag om för ett halvår sedan. Vad skriver jag om den 9 juli i år tro. Ja, du får väl titta in så får vi se vad det blev, blir. Mycket talar för att inlägget har fotbollsanknytning eftersom  EM-finalen spelas "i morgon" den 10 juli på Stade de France,  Saint-Denis, Paris. En stadion som började byggas 2 maj 1995, öppnade 29 januari 1998 och har en publikkapacitet på 81338. 
Finale Coupe de France 2010-2011 (Lille LOSC vs Paris SG PSG).jpg
Stade de France.


Där spelades VM-finalen  Frankrike - Brasilien den 12 juli 1998. En final som Frankrike vann med 3-0, efter 2 mål av Zinedine Zidane. Zidane som idag är tränare för Real Madrid. En tränarsyssla han övertog efter att Rafael Benítez fått sparken. Benítez som idag....... Nej, jag ska inte spinna vidare på den tråden då den riskerar att aldrig ta slut.

Vilka kommer då att spela finalen? Ja, den analysen är jag inte riktigt klar med ännu så det vill jag för dagen inte spekulera i. Hur har det gått för Sverige tro, har vi överlevt gruppspelet och var tog det slut? För slut har det väl tagit innan den 10 juli?  Det här tycker jag blev ett naturligt slut på dagens inlägg. Ha de gott där ute i vinterlandet.