Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 24 april 2009

EU:s nya image ?

För Silvio Berlusconi väger inte politisk erfarenhet särskilt tungt.
Han har utsett fyra vackra tv-kändisar som kandidater till Europaparlamentet.

Listan på alla kandidater från Berlusconis parti är inte klar än. Men säkert är att fyra damer kommer att vara garanterad plats i Strasbourg.
Den italienske premiärministern har gjort sig känd för att vara svag för kvinnor.

– Jag vill ha nya unga ansikten för att föryngra Italiens image, säger Berlusconi.
Här är kandidaterna:
*Barbara Matera, 28, har varit tv-hallåa och spelat i tv-dramaserien ”Carabinieri”. Hon tävlade också i Miss Italia 2000.
*Angela Sozio, 36, gjorde sig känd som tävlande i italienska versionen av ”Big Brother”.
*Eleonora Gaggioli, 31, är känd från ett populärt kostymdrama i italiensk tv.
*Camilla Ferranti, 30, medverkar i en såpopera som utspelar sig på en plastik-
kirurgmottagning.
De fyra kvinnorna har för säkerhets skull drillats på träningsläger med bland andra utrikesministern. Vilket spännande "träningsläger".

Vad ska man tycka ? Kan detta leda till ett bättre fungerande EU eller är det bara ett uttryck för Berlusconis gubbsjuka? Det kan väl ändå förgylla tiden för de EU-parlamentariker som nödgas vistas långa perioder borta från nära och kära.
Vad skulle du tycka om att representeras av såpatrion Carolina Gynning, Linda Rosing och Olinda Borggren ? Vad säger utrikesminister Carl Bildt om att åka på höghöjdsträning med denna trio ? Och vad säger hustrun Anna Maria Corazza Bildt om ett sådant äventyr. Hennes italienska ursprung kanske finner detta naturligt och dessutom utvecklande för maken.