Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 25 juli 2010

Kul att se på golf igen

Jag har i helgen på TV följt Scandinavian Masters i golf på Bro Hof och tycker plötsligt att golf är roligt att titta på igen.

Jag började själv spela golf för drygt 30 år sedan men var inte uthållig utan lade av efter c:a 5 år. Varför? Det var helt enkelt tråkigt, tog en hiskelig tid, med en massa köande och ständiga tidsbokningar. Dessutom blev jag inte duktig så snabbt som jag ville. Det passade inte mig som person helt enkelt.

Nu tyckte jag att det var kul att se igen. Dels för att det var en vacker och intressant bana man spelade på och förstås för att en svensk, Richard S Johnson, fanns med i toppen hela tiden och till slut stod som segrare efter en grym långputt på 18:e. Så vitt jag förstod så hade caddien Anders Timell en viktig del i segern. Dom verkade onekligen ha kul tillsammans.

Dock, något mera spel blir det aldrig för mig eftersom jag är halvkroppsförlamad och numera inte lämpad för dylika aktiviteter. Men, det kan fortfarande vara kul att titta på.

Charlataneriet med kosttillskott

Charlataneriet med kosttillskott som lanseras med hjälp av f. d. idrottsstjärnor och artister fortsätter. Stig Strand, Charlotte Kalla och Louise Karlsson har länge salufört Vitaepro med innehåll av undergörande antioxidanter och det senaste tillskottet krillolja.Vad fan är krillolja?

Nu har Carlotte Perelli sällat sig till skaran som oförblommerat säljer sitt namn till ytterligare ett kosttillskott innehållande dundermedlet Omega-3, dessutom Extra. Jaha, och vad står Extra för?

Nej, jag är nog benägen att tro på professor Stefan Rössner när han säger att det är att kasta pengarna i sjön om man köper dessa produkter. En sund och bra kosthållning tror jag är det bästa sättet för att må bra. Använd gärna närproducerade produkter och undvik färdigmat och snabbmat. Ja, undvik all skräpmat, t ex McDonalds, så kommer du att må bra utan kosttillskott. Det gör i alla fall jag.

Men visst, jag förstår ju att detta är ett sätt att tjäna pengar när karriären dalar eller är över och det missunnar jag dom inte. Däremot tänker inte jag ta på mig dumstruten och bli en köpare.