Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 8 september 2010

Vart har miljöfrågorna tagit vägen?

Jag tycker att det är anmärkningsvärt hur lite miljön debatteras i valrörelsen. Inte sällan framställs miljöfrågorna som avgörande för vår fortlevnad på jorden men ändå så är det total stiltje i miljödebatten inför valet.

Vad innebär detta för Miljöpartiet? Nog är det väl ändå ett misslyckande så här långt att miljöfrågorna kommit så i skymundan. Jag har en känsla av att Miljöpartiet kommer att krympa än mera fram till valdagen. Vänstern verkar i dagsläget vara en starkare part i det rödgröna samarbetet. Inte konstigt med tanke på hur anonym Peter Eriksson varit och att "Maria Wetterstrandeffekten" nu ser ut att mattas.

Nyttig läxa för Silbersky

Jag läser att Wikileaks- Assange vill byta ut sin advokat Leif Silbersky p g a dennes bristande engagemang och svårigheter att komma i kontakt med.

Nu blev väl Silbersky tagen på sängen för detta är knappast något han är van vid.
Att han skulle ha ett bristande engagemang torde dock inte bero på tidsbrist eftersom han ändå har tid att uttala sig i tid och otid om de mål han tilldelats. Särskilt de mål som har stort masssmedialt intresse. Å andra sidan kan väl denna iver att ständigt uttala sig stjäla tid från de mål han driver.

Nåväl, liksom solen har sina fläckar så kan väl även en kändisadvokat ha sina brister.