Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 27 maj 2011

Skilda världar


Så här ser det ut ibland när jag sitter i växthuset och blickar upp mot himlen. Ett flygplan passerar på väg till till eller från Örebro flygplats som ligger c:a 8 kilometer härifrån.

När vi flyttade hit ut på landet för tre år sedan trodde många att vi skulle störas av flygtrafiken. Men icke, det känns enbart häftigt med denna kontakt till yttervärlden. Dessutom är inte trafiken särskilt tät. Det är bara 2-4 flygningar per dygn som jag registrerar.

Inte vid något tillfälle har jag, som förr, längtat efter att ha suttit i planet på väg mot sydligare nejder. Sådana önskningar har jag inte längre eftersom jag inte kan tänka mig vara på en bättre plats än vad jag nu är.

Skulle längtan till mitt favoritresmål Grekland bli alltför stor så ordnas det lätt genom att D tillagar en grekisk sallad som ackompanjeras av tzatziki, Ouzo och Retsina. En måltid som förstås avnjuts i växthuset.Ljuvliga kvarter med växthuset, gäststugan och trädgårdsförråd/vedbod.