Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 25 september 2011

Nelson och D på skogspromenad

Nelson och D gick idag på en av sina skogspromenader och kom tillbaka med en av skogens gåvor. En korg med trattkantareller. Lägg märke till att Nelson har sin svampplockarscarves på sig.
Här har denna läckerhet mellanlandat på en bänk i köket innan det är dags för torkning.

Torkar gör de på en av D specialdesignad torkställning bestående av träbockar och myggfönster.

Provboende gäst

Saras söta katt, Leisha, bor på prov hos oss. Hon ska få en möjlighet att bo på landet i s f lägenhet i stan. Vi ska testa nån vecka så får vi se hur det går. Hon är kelig och go mot D och mig och vill absolut vara i vårt sovrum nattetid. Övrig tid håller hon sig för sig själv. Denna nyhet har inneburit att Sigge bytt nattkvarter och sökt sig andra sovplatser i huset.
Sigge och Nelson har noterat nykomligen. Men accepterat? Nja. Nelson bryr sig inte mycket och är nöjd med att inte bli störd när han ligger och vilar. Sigge ser till att hålla sig nära husse, matte eller Nelson och låter Leisha hållas. Tills vidare.

Vi vill ju gärna att Sigge och Leisha blir kompisar och kan närma sig varandra utan avståndstagande läten. Som sagt, vi får se hur det går. Det blir väl så att Sigge och Nelson får ha sista ordet.