Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 18 maj 2016

17 Maj

D hade plockat mina favoriter, löjtnantshjärtan,
till frukostbrickan igår.
Gårdagen började bra då D bjöd mig på frukostbricka vid datorn. En stund efter frukosten tittade solen fram och ingav ytterligare hopp för dagen.Vartefter dagen led så stod det klart att det skulle bli måltid utomhus.

Innan måltidsdags så blev det presentutdelning. Mina önskningar rör sig enbart på klädområdet. Förstås beroende på att jag inte själv kan åka ut och handla i affärer, men lika mycket beroende på att jag sedan många år inte kan bära vanliga kläder. Inte heller kan jag ha vanliga skor. När det gäller skodon så har jag dock hittat "fårskinnstofflor" från Nya Zeeland som passar mig. Det innebär förstås samma skodon vardag som helg. Men vad då, så länge jag bara kan "gå" så är jag till freds. En ödets ironi för mig som var skofreak i mitt tidigare liv och hade en mycket välfylld skogarderob på 90-talet.
D och Nelson kommer med presenter.

Osborne ångrade att han rivit sönder en 
skjorta för mig så han gav mig en ny.

Sigge och Nelson gav en mysig 
sommartröja/jacka.

D såg till att jag fick nya Championbyxor.
Efter presentutdelning och provning av kläder ( allt passade) så var det dags för min efterlängtade födelsedagsmiddag. Solen hade dagen till ära tittat fram så det blev en utemiddag. D hade dukat upp på en ny uteplats, men när vi skulle sätta oss till bords så gick solen i moln och brrr så kallt det blev. Goda alternativ stod dock till buds så vi flyttade in i växthuset.
D har dukat på ny uteplats.

Som såg lockande ut till dess solen gick i moln.

Då siktade vi mot växthuset.

Min önskemåltid: grekisk sallad, tzatziki,
nybakt lantbröd, Retsina och en ouzo.
Perfekt!
Kvällen avslutades med hockeymatchen Ryssland - Sverige, 4-1 och den svenska insatsen en besvikelse. Kanske är det riktigare att säga att den ryska insatsen var imponerande. Till matchen bjöd D på desserten, en rykande fräsch rabarberpaj med vaniljsås.  Den kom tyvärr inte med på bild. Efter matchen och sena nyheter somnade jag gott efter ännu en underbar födelsedag regisserad av D.