Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 25 oktober 2016

Höstbestyr

Vår Allt-i-allo A är här och hjälper oss med diverse arbeten både inom- och utomhus. Igår började det med att han rev gärsgårn på baksidan mot skogen och samtidigt fällde en del träd som inte mådde så bra. Höstvindarna brukar varje år visa på att några träd har gjort sitt och kommer att falla för vindarna om vi inte själva fäller dom. Ny gärsgård blir det till våren.
Gärsgårn borta och träd fällda.Kvistar och gammalt gärsgårdsvirke
hamnade i eldningstunnan.

PS. Kan inte undgå att nämna att Sirius igår, via  vinst över Halmstad, är tillbaka i Allsvenskan. Efter dryga 4 decennier. Förra gången det begav sig så bodde/studerade jag i Uppsala och var en trogen gäst på Studenternas. Jag minns särskilt matchen Sirius-Malmö FF den 13 maj 1973.  Då var det festligt , folkligt, fullsatt och Sirius vann med 2-1. De hankade sig med viss möda kvar i Allsvenskan det året, men säsongen därefter var det dags för respass. Men nu, 42 år senare, är det dags för come-back.