Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 5 augusti 2018

Ny spännande utsikt


De senaste dagarna har det varit full aktivitet utanför mitt fönster. Markägaren till markerna runt Getingstorp har låtit avverka en del av angränsande skog. En avverkning som öppnat upp en helt ny utsikt över fälten bort mot Kilsbergen och dessutom ger oss ett helt nytt ljus. 

Positivt med denna avverkning är oxå att de träd som stod hotfullt nära vår gäststuga och vårt växthus nu är borta.

Det var fascinerande att följa avverkningsarbetet och jag imponerades av med vilken precision och skicklighet det utfördes, både med den stora skogsmaskinen och med motorsåg.  När jag såg och hörde träden falla insåg jag vilka enorma krafter som lösgjordes. Då kändes det tryggt att arbetet utfördes av personer med yrkesskicklighet. 

Jag höll mig så klart på vederbörligt avstånd från arbetet så det blev inga närbilder  utan bilderna är tagna från mitt fönster.
Det var en riktigt maffig maskin som
användes vid  avverkningsarbetet.
Det gäller att hålla tungan rätt i mun
när man kör det fordonet.
Stockarna plockades som vore det tändstickor.

Mera "plockepinn".

När jag vaknade vid 6-tiden i morse så möttes jag av en helt ny syn när jag tittade ut genom mitt datorfönster. Där blev jag stående rätt länge och bara njöt av den nya utsikten. 


                                           
Ny och spännande utsikt över fälten bort mot Kilsbergen

De träd som stod hotfullt nära gäststugan och
växthuset är nu borta.