Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 19 juni 2011

Ishockey och fotboll väljer skilda vägar

Oroligheter och publikskandaler hör numera till vardagen vid ishockey- och fotbollsmatcher. Diskussionens vågor om hur detta ska stävjas går höga. Intressant är då att se att dessa båda sporter väljer helt olika vägar för att lösa problemet.Fotbollen vill bestraffa klubbarna, ishockeyn väljer inte denna väg.

Vem som har rätt? Ja, jag sitter nog inte inne med svaret. Att något måste göras är självklart. Det ska ju inte vara förenat med livsfara att gå på en ishockey- eller fotbollsmatch. Men som så många andra av samhällets avarter så uppmärksammas problemen alltför sent.

Du som läst min blogg tidigare vet att jag förordar "tidiga insatser-långsiktigt tänkande". Med det tänket i fokus så hade antagligen flertalet idrottshuliganers problematik uppmärksammats redan i tidig skolålder och huliganproblemet hade inte tillåtits växa till dagens nivåer.

Grekland och grekerna nagelfars i detalj.


Många är de som nu har något att säga om Grekland och orsaken till landets bekymmersamma situation. Denna artikel avhandlar den grekiska mentaliteten som en avgörande orsak till dagens situation. Sant eller falskt? I vart fall intressant tycker jag.
Förslaget att”outsourca” de politiska besluten är nog inte helt fel då Grekland sedan lång tid är politiskt handlingsförlamat.

Jag tycker att det är i situationer som denna som EU ska visa sitt berättigande. Inte bara genom att låna ut pengar utan genom att "visa musklerna" och för viss tid ta över "styret" av ett land.