Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 12 juli 2010

Bättre än så här blir det inte

Nej, jag lovar. Att få sitta i växthuset med Darlingen och inta en sen lätt måltid vid 23-tiden är bland det mest njutbara som finns. 25 grader varmt, en lätt vind och mörkret så stilla sänkande sig över vårt Getingstorp. Som en kompensation tänds då stallamporna på huset, lyktstolparna längs entregången och armaturerna på gäststugan och vedboden.

Med oss i växthuset ligger Nelson som plötsligt får sällskap av en välväxt padda som hittat dit in. Dom blir kompisar och har en stunds utbyte av varandras sällskap. Buddha däremot, han strosar omkring ute på tomten och försöker på allt sätt med sitt kroppsspråk visa sitt oberoende. I´m the king of Getingstorp.Han har plötsligt lagt sig till med egenheten att vägra följa med in när vi lägger oss för natten. Han har förstås glömt att han natten som gick satt under sovrumsfönstret vid 03.30-tiden och "ropade" på husse som förstås vaknade och gick ner och släppte in honom.
Vi får se hur kommande natt ter sig.