Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 25 januari 2015

Ostprovning

D har som alltid dukat vackert.


Gårdagens ostprovning med Sara och Per var en mycket trevlig tillställning. Av ostarna,  Bleu d'Auvergne, Bresse Bleu , Brie le p’tit Connaiseur och Farmhouse cheddar så var det tveklöst  den sistnämnda som imponerade mest. Vilken skillnad på Farmhouse cheddar och de ostar som vanligtvis kallas cheddar.

Engelsk cheddar är inte kvalitetsskyddad som franska ostar varför många fuskcheddars sprids över världen, inte minst genom McDonalds försorg. På deras ostburgare återfinns en  gul substans som gåtfullt nog brukar kallas cheddar trots att den smaksatts med aromämnen, kolorerats med färgämnen och innehåller ett antal E-nummer. Tänk på det nästa gång du tar en ostburgare.

Till ostarna hade vi ett antal  olika dryckesval.  En  Amarone som vi fått i julklapp, ett Chardonnayvin,  ett portvin,  öl, Cola zero och förstås friskt vatten.  Amaronevinet smakade ljuvligt, men det får betecknas som slöseri att detta vin skall ha någon smakkonkurrens. Det borde avnjutas i sin ensamhet.  I vart fall inte i sällskap med smakrika ostar. En lärdom för framtiden.

Ostprovning innebär att det blir många och intensiva samtal vilket igår innebar att det bara blev två foton tagna. Hellre intensiv konversation och få foton än massor av foton och tystnad.

En dukning väl värd två foton.