Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 4 november 2015

Det här med fotbollsintresse

Jag bjuder på en vacker höstbukett i stället för matchbilder från gårdagen.

Egentligen är svensk fotboll inte värd ett inlägg på min blogg och egentligen ska jag heller inte lägga min energi på något så fjärran från att vara värt att beskriva. Likafullt blir det några rader efter gårdagens match i Champions League mellan Sjachtar Donetsk och Malmö FF. 4-0 förlorade Malmö med, ett resultat  som kunnat vara än dystrare om inte Malmö haft sin bäste spelare i målvakten Johan Wiland. Eftersom Sjachtar gjorde 2-0 och 3-0 tidigt i 2:a halvlek så blev jag något förskonad från eländet då jag zappade över till Real Madrid - Paris Saint-Germain i en annan kanal. I förhoppning om att få se Zlatan Ibrahimovic återupprätta den förlorade svenska fotbollshedern. Ack vad jag bedrog mig. Jag fick se en lätt avslagen historia med en som jag tycker rätt så trött Zlatan. Han har plötsligt blivit en bollhämtande mittfältare i stället för en kobra som hugger på allt i straffområdet.


Detta innebär att jag bävar inför EM-kvalmatcherna mot Danmark den 14 och 17 november. Kan jag då bara inte strunta i kommande matcher? Nej, så enkelt är det inte. Mitt fotbollsintresse viker inte ner sig lika enkelt som svensk fotboll. Det tillsammans med en fullsatt Friends Arena kanske i a f kan bidra till ett tillfälligt uppvaknande för svensk fotboll.

Varför skriver jag då detta inlägg? Jo, det är mitt sätt att sudda bort besvikelsen. Att "skriva av sig" brukar det visst benämnas.