Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 2 november 2010

Glenn Strömberg- bäst av expertkommentatorerna?

Jag har tidigare haft synpunkter på sportkommentatorerna i TV. Glenn Strömberg fick nyligen pris som bäste expertkommentator för sitt enkla och tydliga språk. Men klarar han distinktionen mellan "tack vare" och "på grund av"? Icke. Nyss uttryckte han sig i pågående match mellan FC Köpenhamn och Barcelona på följande sätt:
- Det är tack vare att bollen studsar så här som spelarna får problem. Tack vare ska förstås vara på grund av.

Visst är det skillnad på bjudning och bjudning

Jag läser att Mona Sahlin nu får ta skit för och jämförs med Sofia Arkelsten när hon accepterat fribiljetter för att som hedersgäst närvara vid tennisturneringen Stockholm Open.Jag är ingen Mona Sahlin-fan men tycker nog ändå att den här "nyheten" stinker av nyhetstorka. I alla fall jag upprörs inte det minsta av att hon fått fribiljetter till en av de få stora tennisturneringar som Sverige arrangerar.
Jag undrar hur rubrikerna satts om hon tackat nej till att med sin närvaro stödja svensk tennis.

Den enda kopplingen mellan Arkelstens och Sahlins agerande i dessa fall är väl att BMW både lånat ut bil till Arkelsten och är en av huvudsponsorerna för Stockholm Open.
Jag tycker dock att dessa händelser hör hemma i helt olika divisioner.

November är ingen kattmånad

Buddha sitter och spanar och undrar om inte matte och Nelson snart kommer tillbaka från morgonpromenaden så att han får gå in igen.