Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 5 januari 2011

Bra att alla "kändispreparat" synas i sömmarna

Mikael Persbrandt är en av alla kändisar som säljer sig till företag som utlovar att deras hälsopreparat kan göra underverk.
Stig Strand och Louise Karlsson tillhör också kategorin som säljer sitt namn till dessa s k undergörare. Anna Skipper och Charlotte Perrelli har gått steget längre och saluför undergörande produkter i egna företag.

Det borde vara en mycket striktare kontroll på detta område eftersom ju människor som på olika sätt drabbats av sjukdom eller lider av andra svårigheter som t ex övervikt många gånger kan vara beredda att pröva vad som helst för att bli friska. En trovärdig kändisnuna kan då lura människor till det mesta. En osmaklig "industri" tycker jag.

Så här för egen del så undrar jag om det finns nåt undermedel som suddar ut sviterna av en 10 år gammal stroke. Nej, tänkte väl det. Jag fortsätter med min nya livsstil som visat sig både bra och billig så här långt.

Prins i Porsche är föga upprörande

Aftonbladet avslöjar i en artikel att prins Carl Philip kör en Porsche Cayenne S hybrid, utan att betala en enda krona för detta. Detta "avslöjande" upprör mig föga.
Varför skrivs en dylik artikel? Ja, det finns väl ett otal skäl som jag inte ens orkar lista. Kungahusmotstånd torde dock hamna högt på listan.
I vilket fall så avundas jag icke prinsens förmån. Att Porsche tar chansen att skapa lite extra stjärnglans kring en av sina nya modeller är inte heller vare sig upprörande eller förvånande. Business brukar det visst benämnas.
Jag tror inte att Porsche upplever någon försäljningsboom till följd av att prinsen kör denna modell. Jag menar, vi är ju inte så många som bara slantar upp 875.000:- för en bil.

Avslutningsvis så kräver jag lite mera sprängkraft för att Aftonbladet skall benämna en artikel som ett avslöjande.

Trettondagsafton

Ett härligt snöskrudat vinterlandskap bjuds denna Trettondagsafton. Ett stycke inne i skogen väntar "våra" fåglar, rådjur och harar på att D ska fylla på i trädgårdsrestaurangen.