Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 22 augusti 2018

Fyrtal i 3:or

Mitt älskade Getingstorp.
Rubriken syftar inte på drömmar om en bra pokerhand.  Nej, långt därifrån. Dagens inlägg är nummer 3333 sedan jag började blogga, den 10 oktober 2008. Det blir c:a 333 inlägg per år, 28 inlägg i månaden, alltså nästan ett inlägg varje dag. Om jag antar att varje inlägg i genomsnitt tagit en timme att skapa så  betyder det att jag bara för mina egna inlägg lagt 138 dagar vid bloggen. Därutöver har det förstås gått åt en del tid för att följa andra bloggar så kanske ska jag dubbla siffrorna ovan.

Fyra - åtta månader vid datorn under tio år bara för att blogga, är det väl använd tid? Ja, det tycker jag. Inte minst för mig som lever i en väldigt begränsad tillvaro här på mitt älskade Getingstorp. Jag har "träffat" massor av nya intressanta människor och fått många bloggkompisar.  Jag har fått "resa" runt i världen trots att jag inte längre kan resa och då lärt mig massor om andra länder, dess sedvänjor och människorna som lever och bor där.  En kunskap som skapar en större förståelse för allt som inte är som jag är van och tycker att det ska vara. Jag har därtill lärt mig massor om mig själv.

Vid några enstaka tillfällen har jag varit på väg att sluta blogga, men efter kort tid kommit tillbaka och valt att fortsätta. Det är jag glad för. Bloggen har varit och är något som hjälpt till att göra min tillvaro mera innehållsrik trots att den är så begränsad. Eftersom mina inlägg ganska snart och nästan uteslutande kommit att handla om livet här på Getingstorp så har bloggandet oxå fått mig att uppskatta allt jag har och fortfarande kan göra i stället för att misslynt sitta och sakna det jag inte har och inte längre kan göra. En insikt som jag är glad att jag uppnått. 

Jag vågar påstå att bloggandet bidragit till att jag breddat min kunskap på ett flertal områden och kanske har  jag oxå blivit en klokare och mera vidsynt människa. Rätt bra betalt för min tidsinsats under tio år tycker jag.