Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 17 mars 2009

fortsättning på direktörsskandalerna

AMF:s vice vd Ingvar Skeberg sparkades i dag efter att det framkommit att han flyttat pensionspengar.

Nu avslöjar Aftonbladet att förre vd Christer Elmehagen låtit flytta 30 miljoner kronor under vintern – också det innan återtagandet.

– Jag har ingen kommentar eftersom mitt sparande är en skyddad aktivitet, säger han till Aftonbladet. ”Jag kommenterar inte eftersom jag anser att sparande är en privatsak”.
Ja, visst kan man väl tycka att sparande är en privatsak - men inte när du använder dig av insidekunskap genom jobbet som du använder för att skydda ditt eget sparande. Det Skeberg och Elmehagen gjorde är förvisso inte olagligt – men de agerade på ett sätt som inte de andra 2,5 miljoner spararna hade möjlighet att göra.
Det går inte att lagstifta mot alla avarter av girighet och omoraliskt handlande utan vi måste kunna lita på personer i dessa positioner. Det kan vi uppenbarligen inte så då får någon underfundig person komma på andra åtgärder för att komma åt dessa omoraliska girigbukar.

Nya direktörsskandaler varje dag.

AMF Pensions vice vd Ingvar Skeberg får sparken sedan det framkommit att han under hösten flyttat sin egen pension innan bolaget beslutade om återtag av spararnas pengar.
Upptäckten av det inträffade skedde via en internutredning, enligt AMF Pension.

"Med kännedom om det eventuella återtaget flyttade en person i ledande ställning sitt pensionskapital från den traditionella försäkringen och skyddade därigenom sitt kapital. Denne berättade själv om händelsen för vd under gårdagen".
Varför berättade han inte redan i höstas när kapitalflytten ägde rum ?

Ingvar Skeberg bemöter kritiken:

– Uppgifterna är i sak korrekta, dock vill jag påpeka att jag har handlat i god tro, säger han till TT.
Fan trot.

Bra jobbat Skellefteå AIK

MoDo inte ens till slutspel, Luleå och Timrå utslagna. Vilka ska man då förlita sig på som norrlänning. Jo, Skellefteå som mycket överraskande för experterna spöade Linköping i Cloetta Center. Efter en rysare av sällan skådat slag, avgörandet i 6:e perioden. Jag tror, och hoppas, att Skellefteå går hela vägen och vinner SM-guld. Dom visar att man kommer långt om man spelar med hjärta och aldrig ger upp. Det är härligt med ett lag där passion och inställning är viktigare än snygga finter och ekvilibristiska nummer. Go Skellefteå Go !