Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 14 juli 2012

Vin och tryffelsvamp är inte bara godsaker
Föga överraskande är även vinbranschen rutten. Alla branscher som är sägenomspunna och kan omsätta pengar lockar till sig fifflare och skrupelfria lycksökare.
Ett annat bevis på detta såg jag idag på "60 minutes" där man djuplodade kring tryffelsvampen. En snarast maffialik organisation sades finnas för att göra pengar på denna svamp. Inte minst den kinesiska varianten av tryffel.

Sista" loppet" förloras alltidEn av min barndoms stora idoler, skidlegendaren Sixten Jernberg, har lämnat jordelivet. På den tiden när han var aktiv så var det högtidsstunder att sitta klistrad vid radion och lyssna till referat från hans skidtävlingar. Ja, TV:n hann oxå göra entre under hans karriär och jag minns särskilt  "Plex" referat från OS i Squaw Valley 1960 då Sixten vann 3-milen före Rolf Rämgård. Ja, det var härliga tider. Ingen hade ens tänkt tankar om mass- och jaktstart, sprint och andra varianter. Då handlade det bara om klassisk skidåkning.