Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 20 juni 2016

Sommarsöndag på Getingstorp

En av mina många favoritvyer.

Igår fick D ännu en gång ägna huvuddelen av dagen åt poolen. Hon har fått ordning på det mesta, men plötsligt så ville inte robotdammsugaren vara med. Som vanligt så löser D alla problem, men det blir en prövning varje gång det "händer nåt".  Silvertejp och en kastrull med kokhett vatten var delar av gårdagens lösning. Efter ett antal timmar så fick hon ordning på det hela, så nu ska det väl snart vara dags för henne att oxå få bada.

När pooljobbet var klart så förlustade sig D med att skola om ett antal nya perenner som hon förvärvat. 

Vad gör då jag en söndag som gårdagens. Jag tittar på när D jobbar och håller mig i bakgrunden . När det passar så åker jag ut en sväng och kommer med "glada tillrop" och vid behov kan jag åka ner med soporna till soptunnan eller utföra andra enklare ärenden.

Ja, sen ser jag förstås fram emot vad som ska bjudas till middag. Är vädret, som igår, tjänligt så blir det en växthusmåltid.  Igår blev det grillade  tofuspett med äggnudlar och wokade grönsaker. Det var första gången vi testade tofu. Garanterat oxå den sista. Vi hade lika gärna kunnat tugga på marinerat skumgummi. Eftersom vi inte äter kött så försöker vi hitta annat att grilla, men den här gången gick vi på en nit. 
Frånsett besvikelsen tofu så var gårdagen en rätt typisk sommarsöndag på Getingstorp. Du förstår väl att jag älskar att leva här.

Äntligen tuffar roboten runt på botten.

23 grader i poolen igår.
D har bytt från poolen till grillen.

Ska testa grillad tofu för första gången.

 Äggnudlar och wokade grönsaker smakade gott,
men tofu kommer vi inte att äta igen.
Kraftfulla tomatplantor.
De första gurkorna har redan skördats.
Många sköna gröna nyanser att vila blicken på.

Elmoppen har jag parkerad vid sidodörren,
nära för mig att komma till bords.