Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 7 maj 2009

Det nya Folkpartiet Batongliberalerna

Så var det då dags för ett nytt utspel av Fp. Denna gång Johan Pehrson som tycker att besvärliga ungdomar i Malmöförorten Rosengård ska beläggas med utegångsförbud liksom att en ny nationell insatsstyrka ska skapas för att ta hand om oroligheterna i Rosengård och andra oroshärdar i Sverige.
Jag börjar bli innerligt trött på dessa utspel. Visst, jag inser att ibland måste speciella åtgärder vidtas för att klara av akuta lägen. Dock kräver jag av våra politiker att dom lägger sin största energi på att hitta långsiktigt hållbara lösningar. Vi kan inte klara av allt med ambulansutryckningar. För att på sikt få bukt med oönskade företeelser i vårt samhälle så krävs ett långsiktigt tänkande, ett tänkande som måste börja med tidiga förebyggande åtgärder.
Såväl Johan Pehrson som fp-ledaren Jan Björklund har blivit politiker som i alla lägen styrs av ad hoc-tänkande. Såna politiker är på sikt farliga då dom appellerar till de mest primitiva krafterna i vårt samhälle. De som tycker att;
- "packet ska sättas på plats"
- "invandrare orsakar de flesta problemen i vårt samhälle"
- "Sverige har blivit alldeles för slappt"
- "mera disciplin i skolan"
- o s v, o s v