Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 3 juli 2016

Hur viktigt är fotboll?


OK då, men det finns gränser.
 På rubricerade fråga kan du få mångahanda svar.

Jag tycker att det här med fotboll går för långt ibland. Som t ex när detta sker. Att elda upp en motståndares gamla matchtröja är kanske harmlöst. Bara en symbolhandling kan tyckas men likafullt obegripligt om du frågar mig. Ska vi tro att Zlatan ger svar på tal när Manchester United och Manchester City drabbar samman på Old Trafford den 10 september. 

Den matchen blir oxå det första mötet i Premiere League mellan supercoacherna Jose Mourinho (Man U) och Pep Guardiola (Man C).  Slaget om Manchester kommer det säkert att benämnas. 

Ett annat slag att se fram emot är när Antonio Conte´s Chelsea möter Mourinho´s Man U på Stamford Bridge den 22 oktober.

Nog om detta, det finns viktigare matcher att sikta på i närtid. I kväll ska Island förhoppningsvis fortsätta skriva fotbollshistoria. Tyvärr kan jag inte stämma in i klappramsan  "Vulkanen" eftersom jag numera är enarmad, men ljudet kan jag i a f uppbringa. OOUHH!  Heja Island!  

Som du förstår kan man göra fotboll till vad man vill. Nåt man tittar på ibland eller nåt man tillåter dominera tillvaron.