Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 13 januari 2011

ADHD-bandy

Så har då bandyvirtuosen Pelle Fosshaug ånyo satt ett icke sportsligt avtryck i en bandymatch. I matchen mellan Tillberga och Haparanda 3-3 så tappade han kontrollen och sade några mindre väl valda ord om motståndare och domare.
Men, som han själv säger: - Ja men jag gör inte som alla andra, det har jag aldrig gjort. Därför blir jag utvisad också, säger han.

Så rätt, han gör inte som andra. Det mesta på en bandyplan har han gjort bättre än andra, när det gäller det sportsliga. När det gäller uppförande så har han också påtagligt avvikit från andra, då ofta på ett sätt som inte accepterats eller varit särskilt trevligt. Men, så har han ju också ADHD.

Ursäktar då ADHD att han får uppföra sig hur som helst? Nej, självklart inte, men det ger en förklaring till varför han inte gör som alla andra. Vare sig det gäller det genialiska med bandybollen eller det mindre trevliga i beteendet.