Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 27 september 2016

Politiker ljuger

Bildresultat för politiker ljuger
"Sanningen" är ofta fylld av lögner vid närmare kontroll.
Att skriva om politik på bloggen brukar jag försöka undvika, men ibland dyker det upp nån intressant vinkling som jag inte kan undgå att hugga på. Så t ex ett påstående om att politiker, i detta fall Donald Trump och Hilary Clinton, ljuger som borstbindare.

Rubriken är knappast sensationell  då det inte är någon ovanlighet att politiker ljuger oss väljare rakt i ansiktet. I denna artikel ser jag att ljugarbeteendet nu dokumenterats i den amerikanska presidentvalskampanjen där Trump och Clinton uppges ljuga friskt. Detta om jag ska tro Politico magazine  som har faktakollat deras offentliga uttalanden. Trump uppges ljuga med 3 minuter och 15 sekunders mellanrum medan Clinton ljuger var 12:e minut.

Nej, jag har inte tittat på nattens debatt mellan Clinton och Trump och vet därför inte hur friskt det fabulerades där. De båda förutsågs dock bjuda på 17 lögner och en halvsanning under den 90 minuter långa debatten.

Det ljugs friskt även bland svenska politiker. Inte sällan förundras jag över tvärsäkra och häpnadsväckande påståenden som får passera oemotsagda i debatten. Påståenden som låter bekanta och lösryckta ur sitt ursprungliga sammanhang återanvänds för att gagna ibland dubiösa syften. Att sedan somliga av dessa påståenden redan faller på sin egen orimlighet  borde åtminstone medföra ett ifrågasättande.

Med detta sagt så kan jag konstatera att jag hade blivit en usel politiker.