Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 september 2015

Läslusten

Sapiens
Kommer med posten endera dagen.Om rubricerade ämne har jag skrivit några gånger, senast under fjolåret i februari och oktober. Jag trodde då att läslusten var på väg tillbaka. Men icke, jag har inte läst någon bok efter "Mr Chance" som jag läste för ett år sedan.


I söndags tittade vi på "Babel" i SVT 2 där bl. a. boken "Sapiens: en kort historik över mänskligheten"  och dess författare Yuval Noah Harari avhandlades. Det väckte sånt intresse hos både D och mig så att boken nu är på väg att landa i vår postlåda endera dagen.

Vi får se vem som tar sig an den först och jag återkommer i ämnet när jag läst den.

På tal om böcker och TV kan jag nämna att det i lördags började en ny TV-serie, avsnitt 1 av 12, i SVT 1. Den heter "Gomorra" och bygger på Roberto Savianos bok med samma namn. En bok som jag läste för 7 år sedan och som jag gillade.  Jag läser annars vare sig gangsterromaner eller deckare, men kan göra undantag när handlingen är autentisk.

För 7 år sedan förresten. Då hade vi nyss flyttat till Getingstorp och bott vår första sommar här. När jag nu tänker tillbaka så svindlar tanken när jag inser hur oerhört mycket vi förändrat och skapat sedan vi kom hit till Getingstorp.
Nej, jag ska inte ge mig på att skriva om allt detta för då skulle nog berättelsen snart anta romanform.Dessutom har jag redan berättat det mesta då jag startade min blogg  för just 7 år sedan.