Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 26 september 2012

Jämställdhetsarbetet går trögt

                                                                                                          
Hur ska vi ha det? Det måste börja någonstans,
lämpligtvis i hemmet och familjen.
Så här borde det se ut.


Att kvinnor är i minoritet i en mängd sammanhang basuneras ständigt ut i media. Varför sker då ingen markant förändring?

Kvinnor i bolagsstyrelser är en ofta diskuterad fråga där dock utvecklingen synes gå med snigelfart och inte sällan lyfts därför frågan om kvotering. Ytterligare en fråga där enighet är långt borta

Igår kom en rapport som visar att situationen är lika dyster i börsbolagens valberedningar.

På nyheterna nu på morgonen så tittade jag på ett inslag om kvinnliga tränare i ungdomsidrotten. Samma dystra bild, kvinnor i minoritet.

Jag tycker att det är en bedrövlig bild som visas upp. Jag tycker att jämställdhet är en självklarhet. Lyssnar jag på den politiska debatten så är alla överens med mig, men med politiker så är det alltför ofta långt mellan ord och handling.

Uppdatering 2012-09-28
Jag ser idag att Regeringen tillsatt en jämställdhetsutredning med fokus på män. Det kanske är något som kan ge extra fart åt jämställdhetsarbetet. Tänk om det är lösningen.