Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 1 juli 2011

Demokrati, vad är det?

Ja, rubricerade fråga är berättigad efter det att regeringen förlorat omröstningen i Riksdagen om nya sjukregler och socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén (M) inte är säker på att ändringarna kommer att genomföras.
– Det får vi se, säger Axén. Mycket mera korkat kan man väl inte uttrycka sig direkt efter en omröstning i Riksdagen.

Inte bara kravaller i Aten

Jag blev häromdagen av bloggen "Aktuellt i Grekland" uppmärksammad på att det just nu i Aten pågår Olympiska spel, Special Olympics World Summer Games för personer med utvecklingsstörning.

Jag ställer mig oxå frågan varför det inte skrivs något om dessa tävlingar i svensk media. Jag hittade igår ett kort reportage i Svd.
Där skrevs inte en rad om tävlingarna, ev svenska framgångar etc. Nej, inte en resultatrad, inte en bild. Artikeln fokuserade helt på att förklara varför de svenska deltagarna inte kunde få se Atens sevärdheter p g a pågående kravaller.

Jag tror att en bild med namn på deltagare och vilken gren de tävlar i skulle betyda särskilt mycket för dessa människor. I stället så framställs, i de ynka rader som skrivs, deltagarna som ingående i en anonym gruppresa.

Media har i dessa dagar en stark bemanning i Aten och borde kunna kosta på sig en bevakning av Special Olympics.

Nu är även juni månad slut.

Det känns som igår när jag saknade maj månad som jag tyckte visslade förbi på ett ögonblick. Nu har ännu ett ögonblick passerat och jag skriver den 1 juli.
Finns det då inget bra med detta ? Jo visst, nästa vecka börjar D och jag 4 veckors semester.
Må det dröja innan jag skriver den 1 augusti.

Pontus Kåmark saknar identitet

Dagens inlägg är en nödlösning. Kom bara på hur intetsägande det är när personer talar om sig själva i manform i s f jagform. Som i denna artikel där Pontus Kåmark förklarar varför han slutar som expertkommentator på TV 4.

Väl valt tillfälle att kungöra detta under pågående dam-VM. Man får inte vara dum.