Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 29 maj 2011

Språkmarodörer

Du som läser min blogg vet att jag är lite av en språkpolis. Jag tycker m a o illa om när man misshandlar språket. Det finns många exempel på detta. Ett av de vanligaste är bruket av uttrycken "tack vare" och "på grund av" som oupphörligen används i fel sammanhang. Några av de sämsta att rätt hantera dessa uttryck finns inom sportvärlden. Både journalister, s. k. experter och utövare. Idag gavs ytterligare några praktexempel på detta under sändningarna av Elitloppet på TV4. Bedrövligt.

Sigge växer


Sigge blir allt större, vad annars, och trivs jättebra i vår familj. I natt sov han inte med husse och matte, utan i stället med Nelson på "Nelsons soffa". För första gången. Det är härligt att se att dom är riktigt bra kompisar.Här ligger Sigge på en köksstol och kollar läget.Nästa sommar har vi tänkt oss att Sigge ska kunna vara ute tillsammans med Nelson.