Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 13 augusti 2015

Det blir inte alltid som man tänkt

Dagens inlägg skulle kommit tidigare i veckan , men Sigges olycka kom emellan så därför har allt handlat om honom denna vecka. Det kommer flera uppdateringar om Sigge. Allt talar nu för att han får komma hem och rehabiliteras här hemma.
Söndagen började med att D bjöd på frukost i växthuset.

I söndags skulle jag köra veckans gräsklippningsrunda på 3 timmar. Detta i ett försök att skingra tankarna från att Sigge var på rymmen. Det blev tyvärr bara en halvtimme på klipparen då wiren till styrningen plötsligt brast. Som väl är så har jag många personer i den supportskara som man behöver när man som jag inte praktiskt kan fixa saker själv.

Jag hann med att klippa gräsplanen utanför grinden och
ett varv runt en av gräsmattorna. D har som synes köpt
torvblock och stallströ till sitt projekt nere vid syrénhäcken.
I björkdungen tog det stopp.

D är min första och största support i alla lägen och hon kunde snabbt konstatera wirebrottet och att det krävdes byte av wire. Inget som vi klarar av själva. Då kontaktar jag Ola på firman "Sohlbergs" i Fjugesta. Han hjälper till i alla lägen när jag får gräsklipparproblem. Han kommer då med släpkärra och hämtar klipparen, tar in den till sin verkstad och levererar klipparen åter nästa dag. Han är en person som för mig, i min situation, är ovärderlig. En wire är beställd och beräknas komma hem idag  och hinner den då oxå monteras så  har jag förhoppningsvis klippt gräset  innan morgondagens  traditionella kräftskiva med barn och barnbarn.
I bästa fall så är då oxå Sigge hemma så att hela familjen är samlad.