Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 3 januari 2014

Politik och självförtroende


Allt går att sälja med mördande reklam.
Rubriken kan vara en farlig kombination. I vart fall om självförtroendenivån når  såna höjder som hos den skandalomsusade Torontoborgmästaren Rob Ford. Trots alla skandaler så siktar han på att omväljas för ytterligare 4 år och han utlovar action som aldrig förr. Hjälp!

Inte sällan så spys galla oxå över  svenska politiker, men ingen av mig känd är ens i närheten av Fords ytterlighetsagerande. Men, nu är Rob Ford förstås inte någon bra måttstock när man ska värdera politiker och deras insatser. Något måste väl  Ford ha lyckats med eftersom han ändå varit vald till borgmästare. Eller.........,  kan man bli vald ändå? Är vi så lättlurade?

Förresten,  varför förstöra en grundmurad image genom att lyfta fram eventuella förtjänster. Det kan väl ändå inte vara medias uppgift. Kassakor ska gödas så att de lever länge.