Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 4 januari 2013

Mera tycke och smakIgår var rubriken "tycke och smak". Den passar rätt bra även på dagens inlägg. Jag såg igår det första av tre program om Jan Stenbeck. Denne egensinnige man som inte lämnade någon oberörd.
Som så ofta om dylika personer så är eftermälet  mera positivt än omdömena under  livstiden. Inte så konstigt kanske. Människor som är framgångsrika och går utanför ramarna både retar och upprör många i omgivningen. Ja visst, mina känslor bubblar oxå inför sådana personer och deras bedrifter. Jag kan dock inte undgå att imponeras av en person som Jan Stenbeck. Han hade bättre förutsättningar än de flesta, brände ljusen i båda ändar,  levde ett intensivt och för kort liv men satte oxå avtryck på den väg han vandrade.

 Jag noterar att Leif GW Persson som tycker ofta och mycket om det mesta även hade en relation till Jan Stenbeck. Då handlade det dock inte om särskilt konstruktiva förehavanden. Nej, deras gemensamma nämnare synes ha varit livsförkortande mat- och dryckesorgier.

En målsättning så god som någon.