Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 3 juni 2017

Äta ute hemma


Där har jag alltid bord reserverat.
D sköter alla inköp på Getingstorp och igår hade hon en sån där riktigt lång inköpsdag. För att hon då inte skulle behöva laga mat när hon kom hem så hade vi beställt en pastarätt från den italienska restaurangen Al Forno i Örebro . Den hämtade D som avslutning på inköpsrundan. Rätten vi valde heter Ravioli con Gorgonzola och innehöll vegetariska pastakuddar fyllda med ricotta och spenat, serverad med krämig gorgonzolasås, lök, champinjoner, soltorkade tomater och ruccola. En visserligen god och smakfylld rätt, men för kompakt/stabbig för min smak. 

Men, så är jag oxå bortskämd med D:s eminenta matlagningskonst. Hon lagar oxå god mat som dock är mera smakrik än smakfylld. Hennes rätter är "lättare"/elegantare vilket innebär att jag har möjlighet att särskilja ingående ingredienser och deras olika smaker. Något som jag tycker är mycket av behållningen med mat. Att äta mat har blivit allt mera av en njutning för mig, inte något jag gör bara för att bli mätt.Jag hade inte räknat med att vi skulle kunna äta ute i växthuset då temperaturen inte var med oss. Men, när D kom hem så förordade hon ändå en växthusmåltid och så blev det. Tur var väl det för det var alldeles underbart att sitta i växthuset som förstås höll en betydligt behagligare temperatur än vad termometern visade.


Här serveras Ravioli con Gorgonzola. 
Med en underbar sommarbukett på bordet.