Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 19 november 2010

SJ utmärker sig även utan snö

Insnöade vill jag påstå att SJ är även om ingen snö finns i spåren. Handikappåret 2010 utmärker man sig å det grövsta genom att vägra släppa av en 14-årig rullstolsburen kille i Uppsala med hänvisning till att det skulle ta för lång tid. Han tvingades åka till Stockholm först, sedan åter till Uppsala. Absurt !

SJ hänvisar till vikten av punktlighet. Som om SJ skulle vara kända för att hålla tiderna.
Är det inte dags att låta SJ:s ledning lämna tåget? Dom verkar ha nått slutstationen nu.

Göran Hägglund i blåsväder

Nu är ytterligare en partiledare ifrågasatt. Det mullrar i Kd-leden, eller är det bara en liten klick som vädrar sitt missnöje efter ett skralt valresultat.
Ja, var det så skralt egentligen? Jämbördiga med SD och ändå över 4%-spärren. Så mycket bättre var väl inte väntat.

Dock frågar jag mig om Kd ens klarat spärren om man inte haft Göran Hägglund som partiledare. Som jag ser det är han tveklöst partiets starkaste kort på den nationella arenan. Vem skulle kunna tänkas som efterträdare? Ja, på det nationella planet är det klent beställt medan det på det lokala/regionala planet finns ett antal starka namn, men problemet med de flesta av dessa sett ur ett partiledarperspektiv är att dom inte verkar ha några ledarambitioner. Dom är trogna och duktiga grovarbetare.

Så, ett gott råd till Kd. Jobba vidare med Hägglund vid rodret.

"Laul calling" - fotbollsjournalistikens lågvattenmärke

Robert Lauls storhet som journalist och fotbollsexpert har jag aldrig förstått.
Möjligen kan jag förstå avslutningen av Laul calling där man bokstavligen krossar allt. Det borde man gjort för länge sedan.

Littorin tagen med "byxorna nere" igen

Jag gillar inte att frossa i människors elände men kan inte undgå att uppmärksamma att förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin ånyo kör med en akademisk bluff.

Det känns smått pinsamt att han tills nyligen varit svensk minister. Hela hans person börjar snarast anta former av tragik och elände. Varför ljuga om en USA-vistelse. Räcker det inte att säga att "jag ska vistas i USA en tid". Varför krydda detta med en lögn om att vara "gästforskare"?

Beröm till Systembolaget

I förrgår så berörde jag Systembolaget när jag skrev ett inlägg om den pågående debatten om alkoholförsäljning i gårdsbutiker. N u vill jag framhålla något annat än Systembolagets utsökta sortiment och utbud. Denna gång deras kundtjänst.

Jag tillskriver då och då Systembolagets kundtjänst med olika spörsmål kopplat till deras varuutbud. Jag får alltid snabba och utförliga svar, något som inte så många kundtjänster kan skryta med. Kort sagt, jag blir glad när en kundtjänst fungerar på detta utmärkta sätt. Här finns mycket för många företag och myndigheter att lära.

Kan en Palm återuppliva S?

Veronika Palm dyker upp som ett starkt kort till partiledarposten efter Mona Sahlin. Är det vad sossarna behöver?
Ja, kvinna, bara 37 år, socialdemokratisk riksdagsledamot sedan riksdagsvalet 2002och därtill ordförande för Stockholms Arbetarekommun sedan 2009 låter som starka papper.
Dessutom drar hon tankarna till S ursprung i Sverige. August Palm, "Mäster Palm", var ju 1889 med och bildade Sveriges socialdemokratiska arbetareparti.

Kan denna enkla koppling till Socialdemokratins rötter i Sverige vara vad som behövs för att väcka liv i partiet igen? Ja, eftersom partiet synes ha tappat sin politiska kompass och länge navigerat fel i den politiska oceanen så är det möjligt att detta är den kick som behövs för att hitta rätt kurs.