Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 8 november 2013

Ännu en time out

Time out-soffa som ersättning för forna tiders skampåle.
Kanske vore nåt för stadens torg.


Att ta time out har blivit gångbart för offentliga personer när de i olika sammanhang påträffats med "byxorna nere". Efter att "Uppdrag Granskning" avslöjat fiffel i Göteborgs kommun i samband med en bostadsmässa i Cannes 2010 så tar nu IFK Göteborgs ordförande Bertil Rignäs, tillika vd i det kommunala Bostadsbolaget i Göteborg, time out då han polisanmälts för bedrägeri. Ett bedrägeri som bl. a. bestod av att han i sin redovisning från resan satte  upp  inköp av ett damplagg från en modebutik som lunch. Summan var 60 euro, där Bostadsbolagets vd dessutom för hand skrivit in ytterligare fem euro i dricks. Bedrövligt tycker jag även om han senare betalat tillbaka summan till kommunen.
Han har även lämnat in en representationsnota på drygt 3.000 kronor. På notan skrev han namn som, vid Uppdrag gransknings kontroll, inte existerade på de aktuella företagen. Göteborgsdelegationens medverkan i bostadsmässan kostade 4,6 miljoner kronor. Kan vara väl använda pengar, men varför solka ner hela engagemanget med slarv,  fusk och girighet. I slutändan kanske t o m brottslighet.

Jag har oerhört svårt att förstå detta med time out i dylika sammanhang.  Det räcker med Out!

Out!